Aproape toți strugurii și toate portocalele conțin un adevărat ”cocktail de pesticide”, atrag atenția cercetătorii, care au identificat fructele și legumele din coșurile noastre de cumpărături ce conțin cele mai multe substanțe chimice.
Astfel, potrivit cifrelor oficiale puse la dispoziție de Pesticide Action Network, există 12 produse care sunt adevărate bombe cu ceas, ce conțin până la 122 de tipuri de pesticide, un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor care le consumă.
Nu mai puțin de 61% dintre substanțele identificate sunt clasificate ca fiind pesticide extrem de periculoase. 47 dintre ele sunt asociate cu cancerul, 15 pot avea impact asupra funcției sexuale și fertilității, iar 17 pot afecta sistemul respirator. Mai mult, un sfert din pesticidele descoperite ar putea cauza afecțiuni congenitale și tulburări de dezvoltare.
Astfel, toate legumele și fructele de pe listă conțin de la două și până la 25 de tipuri de pesticide. Cu toate că nivelurile individuale nu depășesc limitele legale, specialiștii susțin că atunci când sunt combinate atât de multe substanțe chimice, devin deosebit de periculoase.
În urmă cu un an, în cadrul aceleiași inițiative, cele mai multe pesticide au fost descoperite în căpșuni, lămâi și salată preambalată.
Specialiștii explică și că multe pesticide sunt absorbite în plantă și distribuite în țesuturile acesteia, astfel că ajung în fruct. Drept urmare, spălarea fructelor și legumelor nu le va elimina.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.