Recuperarea medicală este o ramură a medicinei dedicată pacienților care au trecut printr-o boală severă sau un accident și au rămas cu sechele care îi împiedică să-și reia viața normală. De asemenea, recuperarea medicală se adresează și pacienților cu afecțiuni cronice, celor care au trecut prin intervenții chirurgicale complexe și care au nevoie de ajutor specializat pentru a duce o viață normală sau cât mai apropiată de normal. Fie că este vorba despre dizabilități sau deficite funcționale, recuperarea medicală are rolul de a diminua sau a elimina definitiv efectul acestora.
Procedura cea mai cunoscută este fizioterapia, care se bazează pe utilizarea agenților fizici în recuperarea pacienților. Procedura este una foarte complexă și se bazează pe o serie de tehnici și metode care apelează la aplicarea agenților fizici precum căldura, lumina, curentul electric, undele magnetice sau cele mecanice.
Kinetoterapia este o altă procedură importantă de recuperare medicală, fiind denumită și „terapia mișcării”. Cum este lesne de înțeles, această practică se bazează pe mișcare pentru a reabilita sau îmbunătăți funcțiile motrice. Kinetoterapia este inclusă și în tratamentul de recuperare a coloanei vertebrale la Kino Med, dând rezultate bune în cazul pacienților care au cifoză, scolioză, spondiloză și alte afecțiuni ale coloanei.
Tratamentele balneare. Sunt tratamente bazate pe elemente naturale precum apele minerale sau nămolurile sapropelice. Astfel de tratamente pot fi urmate în stațiunile balneare, unde există centre specializate, bazate pe resursele specifice fiecărei zone. Medicina balneară folosește o serie de procedee care țin de fizioterapie și kinetoterapie combinate cu măsuri specifice în care resursele balneare joacă rolul principal. În România, există circa 160 de stațiuni balneare, fiecare fiind recomandată pentru tratamentul anumitor probleme de sănătate.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.
Error: No articles to display