Un cancer care poate fi tratat Recomandat

28 colon 28 colon

Cancerul de colon este un tip de cancer al cărui punct de plecare este la nivelul colonului, un segment important al tractului digestiv. În mod general, cancerul colonic afectează adulţii de vârstă mai înaintată, deşi boala poate surveni la orice vârstă. Iniţial, boala se manifestă ca un polip mic, necanceros (benign) pe peretele interior al colonului. În timp, o parte dintre aceşti polipi devin cancere de colon. Polipii pot fi de mici dimensiuni şi, dacă produc simptome, acestea sunt minore. Din acest motiv, recomandările medicilor includ teste de screening pentru a preveni cancerul de colon, inclusiv identificarea şi îndepărtarea polipilor înainte de a deveni tumori cu potenţial malign.
Dacă se ajunge în stadiul de cancer colonic, există mai multe metode de tratament (chirurgie, radioterapie, tratament medicamentos, chimioterapie, terapie ţintită şi imunoterapie) pentru a putea controla evoluţia acestuia. La baza dezvoltării cancerulului de colon stau mutaţiile ADN care au loc la nivelul celulelor din peretele colonului, iar ca efect celulele vor avea un comportament anormal şi se vor multiplica necontrolat.
Manifestarile cancerului colonic pot cuprinde: Tulburări ale tranzitului intestinal, prezenţa constipaţiei şi a diareii sau modificări în consistenţa scaunului; Hematochezie (prezenţa sângelui în scaun datorată sângerărilor de la nivelul rectului sau altui segment digestiv situat în amonte); Disconfort abdominal resimţit de pacient ca şi crampa, balonare sau durere; Senzaţie de defecaţie incompletă; Oboseală sau slăbiciune; Scădere ponderală involuntară.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.