Conform specialiștilor, ulcerele pot să apară în zona de legătură dintre stomac și intestin, la nivelul duodenului sau concomitent, în mucoasa stomacului și a duodenului precum și în zona superioară a stomacului.
Deși cauzele apariției ulcerului nu sunt pe întreg cunoscute, se pare că stresul și alimentația reprezintă factori de risc în boala ulceroasă.
În ultima vreme, însă, studiile au dovedit că și bacteria Helicobacter pylori este o cauză majoră ce duce la apariția ulcerului, în timp ce tratamentele cu medicamente antiinflamatoare pot cauza, la rândul lor, ulcer.
Mai precis, medicamentele cum sunt aspirina, chiar și cea cu protecție gastrică, naproxenul, ibuprofenul sunt considerate medicamente cu risc de apariție a ulcerelor gastrice și duodenale, însă e vorba doar de utilizarea lor în exces, notează specialiștii.
Dieta este cea care poate împiedica apariția bolii. Consumul de fructe și legume e cheia pentru o mucoasă sănătoasă a stomacului și a tubului digestiv.
Se recomandă consumul de banane, mere, avocado, caise, căpșuni, dovlecei, fasole verde, salată, morcovi, țelină, cartofi, conopidă, varză, ardei grași.
De asemenea, este esențial consumul de vitamina C care poate fi eficientă în eradicarea H pylori.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.