Majoritatea românilor care suferă de gastrită sunt infectaţi cu bacteria Helicobacter pylori. Prevalenţa acestei infecţii este foarte mare în ţara noastră. Netratată, ea poate duce la apariţia cancerului de stomac.
Gastrita este o inflamaţie a mucoasei stomacului. Există multe tipuri de gastrită, cu o multitudine de cauze, iar tratamentul acestei suferinţe a stomacului este şi el diferit, explică medicii specialiști în gastroenterologie. Gastrita se trateză uşor în majoritatea cazurilor, dar este o boală adesea neglijată, care poate avea urmări grave.
Gastrita nu are simptome specifice, distincte, motiv pentru care se întâmplă foarte des ca toate durerile de stomac şi durerile abdominale, în general, să fie puse de bolnavi pe seama acestei afecţiuni.
Cele mai frecvente simptome de gastrită sunt:
● Rar, vărsăturile. Dacă vărsăturile sunt cu sânge, ele semnalează ulcerul gastric.
Indirect, gastrita poate da şi alte simptome, prin consecinţele pe care le are asupra alimentaţiei. Senzaţia de saţietate precoce scade aportul alimentar şi, implicit, de nutrienţi, ceea ce poate duce la anemie, manifestată prin senzaţie de slăbiciune, dureri de cap şi oboseală permanentă.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.