În lunile de vară, riscul de a face o toxiinfecţie este mai mare, din cauza temperaturilor crescute, care favorizează alterarea alimentelor. Pentru a evita o astfel de neplăcere, este bine să ştii ce măsuri să respecţi.
Printre bolile digestive acute frecvente vara se numără toxiinfecţiile alimentare. Deşi majoritatea sunt benigne, sunt situaţii când pot să apară şi complicaţii.
Toxiinfecţiile alimentare sunt cauzate de diferite bacterii, virusuri sau alţi agenţi patogeni prezenţi în alimentele consumate. Printre microbii implicaţi în apariţia toxiinfecţiilor alimentare se numără Salmonella, Campylobacter E.coli, Clostridia şi Shigella.
Sursa infecţiei o reprezintă consumul de alimente alterate precum carnea, peştele, produsele lactate, ouăle, sosurile şi maionezele. De asemenea, toxiinfecţia alimentară poate fi cauzată şi de consumul de fructe şi legume stropite cu substanţe chimice.
Sfaturi pentru a o preveni
SFATUL SPECIALISTULUI
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.