Peste 300 de specialiști în tratarea cancerului, prezenți la conferința națională de la Galați   Recomandat

Astăzi, 7 septembrie, la Galați a debutat cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Oncologie Ginecologică și Urologică, tema aleasă pentru acest an fiind „Noi orizonturi în tratamentul multidisciplinar al cancerelor ginecologice și urologice”.

În cadrul acestui eveniment, organizat de către Facultatea de Medicină și Farmacie Galați în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Societatea Română de Radioterapie, Societatea Română de Fizică Medicală, Colegiul Medicilor Galați, Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați și OAMGMAMR, organizatorii își propun să extindă ariile de dezbatere și să acopere o sferă mai largă de teme referitoare la diagnosticul și tratamentul cancerelor ginecologice și urologice.

Sunt reuniți la aceeași „masă” peste 300 de medici de diferite specialități, oncologi, radioterapeuți, ginecologi, urologi, chirurgi, anatomo-patologi, radiologi, fizicieni medicali, psihoterapeuți, medici de familie precum și toți profesioniștii implicați în managementul complex al acestor patologii – profesioniști dedicați și preocupați în permanență să-și împărtășească experiențele și să disemineze informațiile legate de progresele realizate într-o manieră fără precedent din domeniul oncologiei medicale, al radioterapiei și al fizicii medicale, potrivit unui comunicat al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Manifestarea este cu participare internațională și se desfășoară în perioada 7 - 9 septembrie.

„În ultimii ani, Galațiul a făcut pași mari în domeniul diagnosticării și tratării acestei maladii. Astăzi, la Galați funcționează unul dintre cele mai performante centre de radioterapie din țară, unde se tratează cancerul cu ajutorul a două acceleratoare liniare de particule, la care deja s-au realizat peste 50.000 de ședințe de tratament, pentru pacienți din Galați, Brăila, Vaslui, Vrancea, Buzău și Bacău.

De asemenea, tot la Galați există și un PET-CT modern pentru diagnosticarea tumorilor, precum și singurul tomograf din țară care folosește lumina pentru diagnosticarea cancerului de piele.

În spatele fiecărui caz de cancer, se află o poveste de curaj și determinare. Pacienții și familiile lor se confruntă cu provocări imense, iar noi suntem datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi o șansă la viață”, a afirmat președintele Consiliului Județean Galați, prezent la deschiderea lucrărilor conferinței.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.