Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are ca ţintă reducerea cu 25% până în 2025 a prevalenţei hipertensiunii arteriale, în contextul în care bolile cardiovasculare (CVD) rămân cel mai mare ucigaş din lume, reprezentând 46% şi respectiv 38% din totalul deceselor la bărbaţi, respectiv femei, în lume, iar hipertensiunea arterială (HTA) reprezintă cel mai important contributor la mortalitatea cardiovasculară. Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, Societatea Română de Cardiologie trage un puternic semnal de alarmă cu privire la atitudinea românilor faţă de HTA, fiind de părere că informarea corectă despre hipertensiunea arterială poate schimba realitatea cardiovasculară sumbră din România.
În fiecare an pe 29 septembrie este celebrată Ziua Mondială a Inimii. Analiza ESC Cardiovascular Realities 2022 a arătat că nivelul de educaţie al populaţiei se află printre principalii factori care scad semnificativ riscul cardiovascular, nu numai în ţările cu venituri mari, ci şi în cele cu venituri medii, cum este România, dar şi în cele cu venituri mici.
De altfel, în cadrul primei ediţii a dezbaterii Cardio 360, organizată de redacţia 360medical.ro, conf.univ.dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidenţial la departamentul de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale a subliniat necesitatea unui Plan de combatere a bolilor cardiovasculare în România.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.