Depistarea unor noi ţinte Recomandat

27 lim 27 lim

O nouă tehnică de editare a genomului le permite cercetătorilor să reproducă bolile umane cu o mare acurateţe, promiţând să revoluţioneze procesul de descoperire a medicamentelor pentru o serie de tipuri de cancer. O tehnologie avansată de o echipă de la centrul de cercetare WEHI, din Australia, poate activa orice genă, inclusiv pe cele care au fost reduse la tăcere, permiţând explorarea cauzei rezistenţei la medicamente şi depistarea unor noi ţinte, la un nivel de neegalat, spun oamenii de ştiinţă.
Cercetătorii au folosit tehnologia unică pentru a reproduce pentru prima dată o formă agresivă de limfom, pe care au folosit-o pentru a identifica o genă responsabilă de declanşarea rezistenţei la medicamente la un nou tratament pentru cancerele de sânge utilizate în prezent în Australia.
Limfomul este cel mai frecvent cancer de sânge din Australia, cu aproximativ 6.500 de australieni diagnosticaţi în fiecare an. Un subtip de limfom non-Hodgkin difuz cu celule B mari (DLBCL), numit limfomul double-hit (DHL) este un subtip agresiv care afectează celulele albe din sânge numite limfocite B (celule albe de tip B).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display