Grăsimea brună, un mecanism de protecţie Recomandat

13 gr 13 gr

Un studiu recent arată că ţesutul adipos brun, cunoscut sub numele de „grăsime brună“ se află la un nivel mai ridicat la persoanele care prezintă indicaţii foarte timpurii de tulburări metabolice. Studiul sugerează că grăsimea brună activa este recrutată pentru a contracara stările „pre-prediabetice“, şi ar putea servi ca un mecanism de protecţie de prima linie împotriva anomaliilor metabolice sau hormonale foarte timpurii. Grăsimea brună este un tip de grăsime care se activează atunci când temperatura corpului scade, producând căldură pentru a încălzi corpul. Studiile de până acum au demonstrat că grăsimea brună consumă glucoză şi acizi graşi, şi ar putea fi o posibilă ţintă pentru tratamentul obezităţii şi al altor tulburări metabolice.
„Scopul principal al acestui studiu a fost acela de a evalua dacă există diferenţe între nivelurile de glucoză, insulină, lipide şi alţi metabolişi de bază, între subiecţii cu cantităţi diferite de grăsime brună. Totodată, am examinat probele de sânge ale pacienţilor şi stilul de viaţă pentru a evalua asocierea acestora cu nivelurile de grăsime brună“, a declarat John P. Crandall, coordonator în cercetarea clinică la Institutul de Radiologie Mallinckrodt de la facultatea de medicină a universităţii Washington din St. Louis, Missouri.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.