Ne imunizăm împotriva răcelilor, mâncând. Dar ce alimente folosim? Recomandat

Sezonul răcelilor a început deja, iar pentru a lupta, organismul nostru are nevoie de un sistem imunitar puternic. Oamenii îl pot ajuta în acest sens printr-o alimentație corespunzătoare. Nutriționistii ne arată ce să includem în meniul zilnic pentru a sta departe de răceli, viroze, gripe și infecții.

  • Citrice - Vitamina C este esențială pentru un sistem imunitar puternic.

Consumul de vitamina C crește producția de celule albe din sânge, iar asta ajută la combaterea infecțiilor. Aproape toate citricele au un conținut ridicat de vitamina C. La citrice se încadrează: grapefruit, portocale, clementine, mandarine, lămâi, limes

Organismul nostru nu produce și nu stochează vitamina C, astfel că avem nevoie de surse externe. Femeile au nevoie de 75 mg zilnic, iar bărbații, 90 mg. Dacă optați pentru suplimente, evitați să luați mai mult de 2.000 de miligrame pe zi.

  • Ardeiul roșu - Ardeiul roșu conține de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală.

Este, de asemenea, o sursă foarte bună de beta-caroten. Organismul nostru transformă beta-carotenul în vitamina A, iar asta contribuie la sănătatea ochilor și a pielii.

  • Broccoli - Broccoli este bogat în vitamine și minerale.

Conține vitaminele A, C și E, precum și fibre și antioxidanți. Atenție, însă, încercați să nu îl fierbeți prea mult. El își păstrează nutrienții când este pregătit la aburi puțin ori când este consumat proaspăt.

  • Usturoi - Este extrem de benefic pentru sănătate în lupta împotriva infecțiilor.

Conține o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina, ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

  • Ghimbir - Ghimbirul poate ajuta la scăderea inflamației,

iar asta contribuie la reducerea durerii în gât și a bolilor inflamatorii.

  • Spanac - Spanacul este bogat în vitamina C și conține numeroși antioxidanți și beta caroten.

Consumul de spanac contribuie la întărirea sistemului imunitar. Spanacul este cel mai sănătos atunci când este gătit cât mai puțin posibil, astfel încât să-și păstreze nutrienții. El trebuie totuși să fie ușor gătit, pentru că asta facilitează absorbția vitaminei A și permite eliberarea altor substanțe nutritive din acidul oxalic.

Iaurt - Este recomandat iaurtul simplu, natural, neîndulcit. El conține culturi lactice vii și active, care pot stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la combaterea bolilor. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D. Aceasta ajută la reglarea sistemului imunitar și stimulează apărarea naturală a organismului împotriva bolilor.

  • Kiwi - Fructele de kiwi sunt bogate în nutrienți esențiali precum folat, potasiu, vitamina K și vitamina C.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.