Consumul fructelor. Indicații medicale Recomandat

Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță! După cum bine știi, unui stil de viață echilibrat îi sunt indispensabile fructele și legumele, care sunt adevărate surse de sănătate și energie, fiind bogate în vitamine și antioxidanți. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cinci porții de fructe și legume pe zi pentru a diminua riscul dezvoltării anumitor probleme de sănătate, precum obezitatea, bolile cardiovasculare sau unele tipuri de cancer. Puțini știu că fructele crude naturale trebuie consumate corect pentru a contribui la eliminarea toxinelor din corp și a deveni adevărate scuturi de protecție pentru organism. Iată câteva indicații privind consumul și sub ce formă:        

  •             Fructe bio

Când mergi la cumpărături, la piață sau la supermarket, nu uita să arunci un ochi și la fructe romanesti, întrucât te vei putea bucura mai mult de toate beneficiile pe care aceste alimente bio le posedă, mai ales în coajă, fără a mai fi nevoit să decojești produsele de teama substanțelor chimice cu care au fost tratate și care îți pot afecta starea de sănătate.

  •             Consumul de fructe pe stomacul gol

Fructele vin la pachet cu un aport scăzut de calorii, însă cu o mare cantitate de nutrienți valoroși. Este foarte important să nu (mai) uiți că fructele se mănâncă întotdeauna pe stomacul gol, de preferat dimineața, sau între mese, substituind o gustare care nu mai necesită și alte adaosuri pe lângă.

  •             Adaptarea la regimul alimentar

Toate fructele sunt bune! Putem mânca orice fruct, însă cantitatea face diferența. Medicii recomandă să consumăm cel puțin unul sau două fructe crude de sezon în fiecare zi, care să fie proaspete, variate și bine tolerate de organismul fiecăruia.

  •             Fără fructe seara

Așa cum afirmă majoritatea nutriționiștilor, seara este cel mai nepotrivit moment pentru consumul de fructe. Începând din a doua parte a zilei, metabolismul încetinește, iar zaharurile din compoziția fructelor nu mai pot fi folosite ca energie, transformându-se în rezerve de țesut adipos. De aceea, persoanele care doresc să slăbească trebuie să evite să mănânce fructele seara.

  •             Compoturi, sucuri și gemuri

Fructele transformate în gem, dulceață, compot sau suc trebuie consumate ocazional, în cantități rezonabile, fără a se face abuz. De obicei, acestea vin la pachet cu mult zahăr adăugat, care nu doar că este contraindicat în dietele de slăbire, dar încetinește și anumite funcții ale metabolismului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.