Departamentul de Engleză din cadrul Facultății de Litere, împreună cu Departamentul de Teatru și Arte Plastice de la Facultatea de Arte a UDJG, organizează, online și onsite, pe 26 și 27 noiembrie 2024, Workshopul Internațional cu titlul: “NOT DISABLED, JUST DIFFERENTLY-ABLED”, aflat la a doua ediție.
Deschiderea evenimentului cu titlul „Invisible Disabilities” va avea loc la Sala Senatului, pe 26 noiembrie, de la ora 10:00, în prezența rectorului UDJG, prof. dr. ing. Marian Barbu.
În cele două zile, în Sala Multimedia de la sediul central din Domnească nr.47, vor fi prezentări și ateliere/paneluri în următoarele domenii de cercetare: deficiențe de vedere, auz; dizabilități mintale (de la anxietate la AVC, tulburări din spectul autismului, boala Alzheimer și alte demențe); incluziune, dialog și schimbări prospective.
Vor conferenția în plen: prof. univ. dr. Anamaria Ciubară (Particularități ale sindromului depresiv la copii și adolescenți); Ionuț Croitoru (Viața când ești bâlbâit), Psiholog Mioara Grigoraș (Limbajul corpului în anxietate și depresie), Esther Heymans, Fulbright ETA (We will always be here: an appeal for a radical language shift regarding disabled individuals in Academia), lect. dr. Sandrina Mindu, (Exist doar dacă... sunt perfect! Cât și cum ne “dizabilizează” perfecționismul?)
Studenții Facultății de Arte, coordonați de lect. dr. Miruna Drăgușin și lect. dr. Tudor Şerban, vor realiza, în holul Universitații, o expoziție cu lucrări inspirate de această temă.
Vernisajul va avea loc marți, în deschiderea conferinței, iar lucrările vor rămâne pe simeze până vineri.
„Fie ca această a doua ediție a Workshopului internațional privind dizabilitatea să devină o campanie de conștientizare care, în cele din urmă, va contribui la înlăturarea miturilor și concepțiilor greșite cu privire la dizabilitățile invizibile, la reducerea stigmatizării și la încurajarea unui număr mai mare de persoane să caute ajutor. Și să ne amintim cu toții și să învățăm despre talentul, determinarea și perspectivele unice ale oamenilor ale căror povești au îmbogățit lumea și au servit drept inspirație pentru mulți”, spune lect. dr. Lidia Mihaela Necula, organizatorul acestui workshop.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.