Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună care poate provoca dureri articulare şi leziuni în întregul corp. Leziunile articulare cauzate de această afecţiune apar de obicei pe ambele părţi ale corpului. Deci, dacă o articulaţie este afectată într-unul dintre braţe sau picioare, aceeaşi articulaţie la celălalt braţ sau picior va fi probabil afectată şi ea. Aceasta este o modalitate prin care medicii disting poliartrita reumatoidă de alte forme de artrită, cum ar fi osteoartrita.
Fără un tratament adecvat, durerea cronică, dizabilitatea şi afectarea gravă a vieţii normale sunt rezultate nefericite ale acestei boli. Poliartrita reumatoidă provoacă leziuni articulare la 80% până la 85% dintre pacienţi, iar leziunile apar în primii 2 ani de boală. Lăsată netratată, riscul de mortalitate este crescut. Tratarea poliartritei reumatoide nu va vindeca boala, dar anumite tratamente pot reduce semnificativ durerea şi potenţiale daune permanente organismului. În funcţie de gravitatea simptomelor, obiectivele tratamentului vor fi să obţină "controlul strict" al poliatritei, ceea ce înseamnă că activitatea bolii este menţinută constant la un nivel scăzut. Menţinerea bolii în "controlul strict" poate preveni leziunile articulaţiilor pe termen lung.
Aceste obiective se axează în primul rând pe: un regim strict de tratament ar putea aduce poliartrita reumatoidă în remisie, ceea ce înseamna că nu există semne ale bolii în organism. Acest lucru nu înseamna că simptomele nu se vor întoarce, dar mulţi pacienţi pot trăi mult timp fără simptome.
Există numeroase modalităţi de tratare a poliartritei reumatoide, iar medicul sau reumatologul sunt singurii care pot ajuta la determinarea celor mai bune metode pentru nevoile individuale ale pacientului.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.